dimecres, 26 de novembre del 2014

UNA VISITA ENRIQUIDORA

L’Albert Ventura ens visità el divendres passat, dia 21 de novembre, a la nostra aula habitual del CNLT on ens preparem per treure’ns el nivell C2. El motiu d’aquesta grata visita fou la presentació del seu darrer llibre, Ni un pam de net. Es tracta d’un treball acurat que consta de diferents contes per a adults, concretament 14.
Al llarg de les preguntes que obertament li vam fer els alumnes, vam poder apropar-nos una mica més al llibre; als personatges que hi apareixen i a la manera d’actuar d’aquests.
En paraules de l’Albert, el títol del llibre vol reflectir “les relacions de brutícia de les persones”, i potser aquest és el punt que tenen en comú totes les històries. Més enllà d’això, ens va explicar que no tenia la pretensió de crear un lligam entre els llibres. Quan li vam preguntar per la coincidència en la majoria dels contes de la situació temporal- totes se situen en una època tardorenca- i l’element del tabac, ens va respondre que més aviat es tracta d’una mera coincidència.
L’Albert va reconèixer que tots els relats tenen un punt d’absurd, perquè és un ingredient que li agrada afegir sempre en el que escriu. També va explicar-nos que no és un llibre dirigit a un públic específic; amb uns gustos, una posició social o una edat concrets, sinó que ell sempre intenta escriure allò que li agrada.
Així doncs, per tot el que va explicar podem deduir que se sent satisfet del seu treball. No obstant, a l’hora de respondre a la pregunta sobre què és el proper que escriurà, l’Albert ens confessa la seva aspiració de fer alguna obra més extensa, amb una història més complexa i uns personatges més rodons. Una altra de les coses que li agradaria fer properament seria escriure teatre.

Al final de la sessió, l’Albert ens va signar el llibre amb molt de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada