dijous, 27 de novembre del 2014



LES DUES REALITATS DE L´ALBERT VENTURA

El divendres passat, 21 de novembre, vam conèixer l’escriptor tarragoní Albert Ventura, autor de l’obra Ni un pam de net. El llibre conté catorze contes abreujats i que barregen la ficció dels personatges amb la realitat dels esdeveniments, la reflexió dels quals correspon a la nostra problemàtica actual globalitzada en qüestions de corrupció, com és el cas de la política, científica, econòmica, comerç il·legal, etc.

El més interessant d'aquests relats curts és la participació del lector, és a dir, que a partir d'una irrealitat inicial com a punt de partida (aparentment no ens diu res), apareix una problemàtica ben actual (aquí si que ens posem dins la pell del personatge) i després, s´esdevenen unes complicacions (molts de nosaltres ja les coneixem) fins que l’autor arriba a la fi del seu relat i sorprenentment, serem nosaltres mateixos els que hi trobarem una solució adequada. 
 
Finalment, m’agradaria comentar que l´estil del seu llenguatge literari, arcaic o en desús, amb senzillesa i perfecció, complementa el sentiment que hi estem davant d'una ficció literària (present o passat) i per descomptat, lluny d'una notícia actual explicada en un llenguatge estàndard o periodístic.

Josep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada