dimecres, 26 de novembre del 2014

Som el que llegim


Divendres, 21 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, l'escriptor Albert Ventura, autor del llibre de narrativa breu  Ni un pam de net  va visitar l'alumnat del curs de català C2, impartit per la professora, Maria Cano, al CNL de Tarragona.

L' Albert ens va explicar que escriu el que li ve de gust amb la influència lògica de les experiències personals, dels referents literaris i dels valors adquirits, per això,  quan parlava de les seves fonts d'inspiració (  M. de Pedrolo, Kafka, Gabriel Ferrater ...)  ens va dir que tots som el que llegim. I nosaltres sabem què significa aquesta frase,  llegir té múltiples beneficis i és molt important en el nostre procés d'aprenentatge personal.

Pel que fa al seu gènere literari, ell el defineix com a fantàstic, els seus contes comencen amb una realitat molt clara i el final és obert; és aquí on entra en joc la interpretació del lector, malgrat que, hi ha alguns trets autobiogràfics.

Per últim, no cal dir que, sempre és molt interessant i, fins i tot, un privilegi conèixer l'escriptor d'un llibre que has llegit. Però, en el nostre cas, que estem treballant i aprofundint en aquesta obra ens ha estat molt útil, sobretot, per conèixer  i interpretar millor les històries que hi transcorren.


Sefa



  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada