dijous, 27 de novembre del 2014

ALBERT VENTURA CONVENÇ AMB "NI UN PAM DE NET"

El divendres 21 de novembre es va dur a terme una trobada entre l’escriptor i crític literari Albert Ventura i els alumnes del nivell C2 de Català, a les dependències del Consorci per a la Normalització Lingüística de Tarragona.
 En aquest acte el jove narrador va presentar la seva obra Ni un pam de net, que conté onze relats fantàstics amb situacions estranyes i misterioses.
 Durant la visita els alumnes van plantejar a l’autor diverses qüestions vinculades tant al procés creatiu, com a la relació amb els lectors i els seus referents literaris i artístics.
Així, a l’hora de parlar dels escriptors en els quals troba inspiració, Ventura va anomenar Gabriel Ferrater, Pere Calders i Pedrolo; també va dir que Kafka i Dovstoievski són models per a la creació d’ambients als seus contes.
 Pel que fa a la relació del creador amb els potencials lectors, l’autor va comentar que va escriure el que li venia de gust i, principalment, pensava a fer-ho bé. A més a més, considera que els relats agradaran als amants del gènere fantàstic i que, una vegada escrita, l’obra ja no pertany a l’autor sinó als lectors, que la fan seva i, d’alguna manera, la tornen a crear amb cada interpretació.
 En relació al títol de l’obra, l’autor va comentar que l’havia triat perquè pensa que “tot està brut, tot està embolicat, no hi ha ni un pam de net, però ho podem arreglar”.
Quant a l’evident presència de referències mitològiques en aquesta obra, Ventura opina que la mitologia és una font inesgotable d’inspiració per als escriptors de tots els temps perquè tracta temes eterns que sempre es relacionen amb allò més profund de l’ésser humà.
Aquesta trobada s’emmarca en les pràctiques que els alumnes del nivell C2 han de fer per tal d’apropar-se, analitzar, comentar i produir diversos tipus de textos. Hi van participar, també, la tutora del curs, Maria Cano, la directora del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz i el professor Xavier Brotons, coordinador de l'àrea de Dinamització.


Roser, Azahara, Laia, Olga, Ma. Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada