dijous, 27 de novembre del 2014

Confidències amb l’Albert.



El passat 21 de novembre l’autor del llibre Ni un pam de net ens va visitar a les dependències de Normalització lingüística a Tarragona. L’Albert Ventura va accedir a respondre tot un seguit de qüestions, des de els motius que el van empènyer a escriure els 14 relats fantàstics amb situacions estranyes i misterioses en entorns concrets que ens resulten propers, fins les seves inquietuds en el futur.

Per una banda vam conèixer com és l’Albert , escriure per ell és una necessitat que li demana el cos i pensa que tots necessitem un cop de realitat. Els seus referents són Calders, Serés, Kafka, J.Scott i Hitchcok però defuig de qualsevol etiqueta.

Per altra banda l’autor ens va saber transmetre els missatge que amaga en els seus contes: la toxicitat existent en  les relacions humanes causades per malentesos o per males passades i com utilitzar la mitologia i els animals com a fils conductors per explicar-nos-ho. Talment ens endinsa en un món apassionant on les diferent interpretacions hi tenen cabuda i on les diverses aportacions resulten enriquidores .

A més a més ens mostra el seu desig de continuar amb els contes i d’escriure teatre en el futur més proper, més endavant podria apostar per la narrativa. El que te clar faci el que faci és no renunciar  al recurs de salt en el temps que tan li agrada i el de l’estranyament que dona un segell al que escriu.

Finalment la vetllada ha resultat un èxit, l’Albert és complau pel interès mostrat i ens diu que aquest intercanvi d’impressions li resulta molt útil. Tanmateix a nosaltres ens ha ajudat a interpretar millor l’obra a través de la seva visió de les coses Si sempre poguéssim conversar amb l’autor de ben segur que trauríem més suc al que llegim.
Olga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada